REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kopec plný dobrot, aneb dort ve tvaru homole naplněný krémem a banány, zvenku ozdobený rozdrobeným korpusem a lentilkami.


Ingredience:
Na korpus:
180 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 vrchovaté lžícekakaa
1 lžícerumu
125 mlmléka
100 mloleje
2 ksvejce
Na náplň:
500 mlsmetany na šlehání
80 gčokolády na vaření
40 gcukru moučka
3 ksbanány
1 sáčekztužovače šlehačky
Na dohotovení:
mouka nebo kokos na vysypání
tuk na vymazání
lentilky

Postup:

1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Vyšleháme spolu olej, se žloutky a cukrem, přidáme rum, vše zamícháme
3. Dále přidáme mouku, kterou smícháme spolu s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy, pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut, upečený korpus vytáhneme a necháme zchladnout
5. Korpus dortu vydlabeme, od okraje po celém obvodu ponecháme tak 2 centimetry nedotčené (při dlabání u spodní části dortu musíme hodně opatrně, aby jsme neporušili spodek dortu
6. Připravíme si náplň dortu; smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou, směs nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše do tuha
7. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu
8. Na banány navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček, který hojně posypeme rozdrobeným vnitřkem z vydlabaného korpusu
9. Krtkův dort nakonec dozdobíme lentilkami a dáme vychladit na několik hodin do ledničky.

Doporučení:

Některé recepty uvádějí jako další náplň dětské piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy