REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kopec plný dobrot, aneb dort ve tvaru homole naplněný krémem a banány, zvenku ozdobený rozdrobeným korpusem a lentilkami.


Ingredience:
Na korpus:
180 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 vrchovaté lžícekakaa
1 lžícerumu
125 mlmléka
100 mloleje
2 ksvejce
Na náplň:
500 mlsmetany na šlehání
80 gčokolády na vaření
40 gcukru moučka
3 ksbanány
1 sáčekztužovače šlehačky
Na dohotovení:
mouka nebo kokos na vysypání
tuk na vymazání
lentilky

Postup:

1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Vyšleháme spolu olej, se žloutky a cukrem, přidáme rum, vše zamícháme
3. Dále přidáme mouku, kterou smícháme spolu s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy, pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut, upečený korpus vytáhneme a necháme zchladnout
5. Korpus dortu vydlabeme, od okraje po celém obvodu ponecháme tak 2 centimetry nedotčené (při dlabání u spodní části dortu musíme hodně opatrně, aby jsme neporušili spodek dortu
6. Připravíme si náplň dortu; smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou, směs nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše do tuha
7. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu
8. Na banány navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček, který hojně posypeme rozdrobeným vnitřkem z vydlabaného korpusu
9. Krtkův dort nakonec dozdobíme lentilkami a dáme vychladit na několik hodin do ledničky.

Doporučení:

Některé recepty uvádějí jako další náplň dětské piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy