REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kopec plný dobrot, aneb dort ve tvaru homole naplněný krémem a banány, zvenku ozdobený rozdrobeným korpusem a lentilkami.


Ingredience:
Na korpus:
180 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 vrchovaté lžícekakaa
1 lžícerumu
125 mlmléka
100 mloleje
2 ksvejce
Na náplň:
500 mlsmetany na šlehání
80 gčokolády na vaření
40 gcukru moučka
3 ksbanány
1 sáčekztužovače šlehačky
Na dohotovení:
mouka nebo kokos na vysypání
tuk na vymazání
lentilky

Postup:

1. Opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Vyšleháme spolu olej, se žloutky a cukrem, přidáme rum, vše zamícháme
3. Dále přidáme mouku, kterou smícháme spolu s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy, pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut, upečený korpus vytáhneme a necháme zchladnout
5. Korpus dortu vydlabeme, od okraje po celém obvodu ponecháme tak 2 centimetry nedotčené (při dlabání u spodní části dortu musíme hodně opatrně, aby jsme neporušili spodek dortu
6. Připravíme si náplň dortu; smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou, směs nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše do tuha
7. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu
8. Na banány navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček, který hojně posypeme rozdrobeným vnitřkem z vydlabaného korpusu
9. Krtkův dort nakonec dozdobíme lentilkami a dáme vychladit na několik hodin do ledničky.

Doporučení:

Některé recepty uvádějí jako další náplň dětské piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy