REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláčový dort s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort nebo koláč? No prostě v troubě upečený dezert seskládaný z dortvého korpusu doplněného o tvarohovo-smetanový krém a čerstvé jahody.


Ingredience:
Na korpus:
1 hrnek (1/4 l)hladké mouky
1/2 hrnkumoučkového cukru
1/4 hrnkumléka
1 sáčekvanilkový cukr s pravou vanilkou (Dr. Oetker)
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
100 gHery
špetka soli
Na náplň:
300 gčerstvých jahod
250 gtučného tvarohu
1 kelímekzakysané smetany
1 sáčekvanilkový cukr s pravou vanilkou (Dr. Oetker)
2 lžícemoučkového cukru
moučkový cukr na posypání
Ostatní:
dortová forma o velikocti 24 cm
tuk na vymazání formy, mouky na vysypání

Postup:

1. Jahody propláchneme vodou, necháme okapat a překrojíme na poloviny
2. Tvaroh a ostatní suroviny na náplň, kromě jahod vyšleháme do hladkého krému, podle potřeby přidáme trochu mléka
3. Všechny sypké suroviny na korpus přesijeme přes sítko do mísy, přidáme mléko, ve kterém rozmícháme vejce, Heru necháme rozpustit a zchládnout a všechno vymícháme do vláčného těsta
4. Dortovou formu (24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
5. Těsto vyrovnáme pomocí stěrky do formy, přidáme tvarohovou náplň, jahody a dáme péci do trouby na 180 °C cca na 40 minut
6. Dort necháme vychladnout na mřížce a nezapomeneme ho pocukrovat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy