Upečený korpus potřený jahodovým džemem a tvarohovým krémem, pokladený jahodami, přelitý dortovým želé, posypaný mandlovými lupínky.
Ingredience:
Na těsto: | |
100 g | hladké mouky |
80 g | cukru krupice |
30 g | kokosu |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukruz |
Na náplň: | |
250 g | jahod |
250 g | měkkého tvarohu |
100 g | moučkového cukru |
60 g | jahodového džemu |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
60 g | mandlových lupínků |
1 ks | balíčku dortového želé |
Postup:
1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh, žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny, pak sníh i pěnu smícháme a vmícháme prosátou hladkou mouku a kokos
2. Těsto nalijeme do dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 40 minut, necháme korpus vychladnout ve formě a pak vyklopíme
3. Na tvarohový krém měkký tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku
4. Korpus potřeme polovinou rozmíchaného jahodového džemu, poté připraveným tvarohovým krémem a na povrch dortu rozložíme očištěné na malé kousky nakrájené jahody
5. Dortové želé uvaříme podle návodu na obalu, potom do připraveného želé vmícháme zbylý džem a teplým želé potřeme jahody, posypeme je mandlovými lupínky a necháme v lednici ztuhnout.