REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort na plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus vodorovně prokrojený, spodní díl vydlabaný, naplněný krémem, pokladený banány a pak ještě potřený krémem, nakonec posypaný drobenkou z upečeného korpusu, v lednici pěkně ztuhnutý.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
180 gcukru krupice
3 lžícekakaa
120 mloleje
120 mlmléka
4 ksvajec
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
Na krém:
320 gměkkého tvarohu
100 gcukru krupice
60 gmléčné čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
30 mlmléka
1 kssáčku vanilkového pudinku
moučkový cukr na posypání
Na dohotovení:
6 ksbanánů

Postup:
  1. Žloutky s krupicovým cukrem a olejem utřeme do pěny, přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva i kakaem, vlažné mléko, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
  2. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 30 minut a necháme vychladnout
  3. Mezitím v kastrůlku smícháme mléko s krupicovým cukrem i pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, pak pudink posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup a necháme zchladnout
  4. Potom pudink vyšleháme dohladka, smícháme s měkkým tvarohem a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nasekanou mléčnou čokoládu
  5. Upečený korpus vodorovně prokrojíme, spodní polovinu částečně vydlabeme (ale pozor, musíme nechat okraje!), pak vyplníme prázdný prostor částí krému, poklademe oloupanými, podélně rozkrájenými banány, naneseme zbylý krém a posypeme druhou polovinou korpusu rozdrobeného na drobenku
  6. Dáme na 3 hodiny, ale nejlépe přes celou noc, ztuhnout do ledničky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy