REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort na plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený krémem, pokladený banány a posypaný drobenkou z upečeného korpusu, v lednici pěkně ztuhnutý.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
180 gcukru krupice
3 lžícekakaa
120 mloleje
120 mlmléka
4 ksvajec
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
Na krém:
320 gměkkého tvarohu
100 gcukru krupice
60 gmléčné čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
30 mlmléka
1 kssáčku vanilkového pudinku
moučkový cukr na posypání
Na dohotovení:
6 ksbanánů

Postup:

1. Žloutky s krupicovým cukrem a olejem utřeme do pěny, přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva i kakaem, vlažné mléko, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
2. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 30 minut a necháme vychladnout
3. Mezitím v kastrůlku smícháme mléko s krupicovým cukrem i pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, pak pudink posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup a necháme zchladnout
4. Potom pudink vyšleháme dohladka, smícháme s měkkým tvarohem a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nasekanou mléčnou čokoládu
5. Upečený korpus vodorovně prokrojíme, spodní polovinu namažeme částí krému, poklademe oloupanými, podélně rozkrájenými banány, naneseme zbylý krém a posypeme druhou polovinou korpusu rozdrobeného na drobenku a dáme na 3 hodiny do ledničky ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy