REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dort na plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus vodorovně prokrojený, spodní díl vydlabaný, naplněný krémem, pokladený banány a pak ještě potřený krémem, nakonec posypaný drobenkou z upečeného korpusu, v lednici pěkně ztuhnutý.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
180 gcukru krupice
3 lžícekakaa
120 mloleje
120 mlmléka
4 ksvajec
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
Na krém:
320 gměkkého tvarohu
100 gcukru krupice
60 gmléčné čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
30 mlmléka
1 kssáčku vanilkového pudinku
moučkový cukr na posypání
Na dohotovení:
6 ksbanánů

Postup:
  1. Žloutky s krupicovým cukrem a olejem utřeme do pěny, přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva i kakaem, vlažné mléko, vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
  2. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 30 minut a necháme vychladnout
  3. Mezitím v kastrůlku smícháme mléko s krupicovým cukrem i pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme asi 4 minuty, pak pudink posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup a necháme zchladnout
  4. Potom pudink vyšleháme dohladka, smícháme s měkkým tvarohem a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nasekanou mléčnou čokoládu
  5. Upečený korpus vodorovně prokrojíme, spodní polovinu částečně vydlabeme (ale pozor, musíme nechat okraje!), pak vyplníme prázdný prostor částí krému, poklademe oloupanými, podélně rozkrájenými banány, naneseme zbylý krém a posypeme druhou polovinou korpusu rozdrobeného na drobenku
  6. Dáme na 3 hodiny, ale nejlépe přes celou noc, ztuhnout do ledničky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Barevné podzimní menu doplňte o sklenku skvělého vína

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zelená se pomalu mění na žlutou, červenou až po odstíny hnědé. Tato exploze barev kouzlí romantickým duším úsměv na tváři. Ale ani později nemusí být dny šedivé. Připravte si paletu barev na talíři a z podzimní sklizně si nachystejte lahodné pokrmy, které vám rozzáří den. Kaštanový krém doplňte oranžovou dýní, posilněte se pořádným kouskem masa s omáčkou z česneku, dejte si vydatný oběd s přílohou, která vám vyrostla na zahrádce, a na závěr si užijte sladkou tečku ze sklizených hruštiček. Oslňte svou rodinu nebo kamarády perfektním menu. Blýskněte se i dokonalým propojením jednotlivých pokrmů s vhodně zvolenými víny. Máme pro vás tipy na snoubení všech chutí.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy