REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkovy řezy s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krtkův dort trochu jinak! Tedy upečený dortový korpus, vydlabaný, naplněný krémem a banány, nakonec zasypaný vydlabaným korpusem, po ztuhnutí nakrájený na řezy.


Ingredience:
Na těsto:
320 ghladké mouky
120 gcukru
200 mlmléka
120 mloleje
3 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce
špetka soli
Na krém:
500 gměkkého tvarohu
400 gzakysané smetany
90 gčokolády
250 ml smetany ke šlehání
250 mlmléka
3 lžícecukru
1 lžičkacukru vanilka
1,5 balíčkupudinku
1 baleníželé na dorty
Na dohotovení:
5-6 ksbanánů

Postup:

1. Z mléka a pudinkového prášku s cukrem uvaříme hustý pudink, vychlazený pudink promícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a nakonec i s vyšlehanou smetanou
2. Do hmoty přidáme rozpuštěné želé, promícháme a krém dáme do lednice
3. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme žloutky od bílků, žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak do hmoty zašleháme olej, mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec jemně přimícháme pevný sníh z našlehaný bílků se špetkou soli
4. Těsto rozložíme na plech, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25-30 minut, pak necháme korpus vychladnout
5. Korpus vydlabeme tak, aby nám zbylo asi centimetrové dno i okraje, dno nejprve potřeme částí připraveného krému, pak poklademe kolečky banánů, na ovoce naneseme opět pudinkový krém
6. Povrch zasypeme vydlabaným těstem a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc
7. Ztuhlý dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat.

Doporučení:

Lze použít i jiné ovoce než banány.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy