REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkovy řezy s banánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krtkův dort trochu jinak! Tedy upečený dortový korpus, vydlabaný, naplněný krémem a banány, nakonec zasypaný vydlabaným korpusem, po ztuhnutí nakrájený na řezy.


Ingredience:
Na těsto:
320 ghladké mouky
120 gcukru
200 mlmléka
120 mloleje
3 lžícekakaa
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce
špetka soli
Na krém:
500 gměkkého tvarohu
400 gzakysané smetany
90 gčokolády
250 ml smetany ke šlehání
250 mlmléka
3 lžícecukru
1 lžičkacukru vanilka
1,5 balíčkupudinku
1 baleníželé na dorty
Na dohotovení:
5-6 ksbanánů

Postup:

1. Z mléka a pudinkového prášku s cukrem uvaříme hustý pudink, vychlazený pudink promícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a nakonec i s vyšlehanou smetanou
2. Do hmoty přidáme rozpuštěné želé, promícháme a krém dáme do lednice
3. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme žloutky od bílků, žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak do hmoty zašleháme olej, mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec jemně přimícháme pevný sníh z našlehaný bílků se špetkou soli
4. Těsto rozložíme na plech, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25-30 minut, pak necháme korpus vychladnout
5. Korpus vydlabeme tak, aby nám zbylo asi centimetrové dno i okraje, dno nejprve potřeme částí připraveného krému, pak poklademe kolečky banánů, na ovoce naneseme opět pudinkový krém
6. Povrch zasypeme vydlabaným těstem a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc
7. Ztuhlý dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat.

Doporučení:

Lze použít i jiné ovoce než banány.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Věra Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy