REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremrole s klasickou a pařížskou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadný dezert z listového těsta, pro rodinu i návštěvu. Na své si přijdou příznivci čokolády i klasické bílé šlehačky.


Ingredience:
500 glistového těsta (polotovar)
hladká mouka na posyp
Na klasickou šlehačku:
250 mlsmetany na šlehání
1 ksvajíčka na potření kovové trubičky (cca do 20 ks)
1 ksbalíčku ztužovače šlehačky
1-2 lžícemoučkového cukru
olej na potření trubiček
Na pařížskoušlehačku:
250 mlsmetany na šlehání
200 gčokolády na vaření

Postup:

1. Z těsta si vyválíme plát minimálně 35 x 50 cm a celý jej natřeme rozmíchaným vajíčkem
2. Hladkým kolečkem plát nařežeme na pásy cca 2,5 x 35 cm
3. Trubičky si potřeme olejem a s vajíčkem namazanou stranou (vajíčkem potřená strana patří zvenku, ne na trubičku!) jemně natáčíme těsto na trubičku – pozor, nesmíme trubičku pošpinit vajíčkem, jinak se těsto přilepí
4. Ukládáme na plech vyložený pečicím papírem (ukončeným těstem dolů)
5. Pečeme v předehřáté troubě při 180-190 stupních do zlatova
6. Pak vyjmeme z trouby a po pár minutách se snažíme točivým pohybem trubičku uvolnit a přes tenčí konec stáhnout
7. Necháme zcela vychladnout a plníme pytlíkem naplněným šlehačkou
8. Klasickou šlehačku vyšleháme se ztužovačem na nejmenším stupni mixéru a nakonec zamícháme cukr
9. Šlehačkou naplníme sáček se špičkou a plníme trubičky do poloviny z obou stran
10. Při přípravě pařížské šlehačky dáme smetanu do kastrolu a v ní za stálého míchání rozpustíme čokoládu, přivedeme k varu, ale nevaříme
11. Šlehačku necháme vychladnout nejlépe do druhého dne, vyšleháme mixérem, naplníme do sáčku a plníme trubičky z obou stran do poloviny
12. Trubičky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargová, autorky tohoto textu i fotografie, naleznete na její stránce zde: Pečené, vařené s Ivou .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy