REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremrole s klasickou a pařížskou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadný dezert z listového těsta, pro rodinu i návštěvu. Na své si přijdou příznivci čokolády i klasické bílé šlehačky.


Ingredience:
500 glistového těsta (polotovar)
hladká mouka na posyp
Na klasickou šlehačku:
250 mlsmetany na šlehání
1 ksvajíčka na potření kovové trubičky (cca do 20 ks)
1 ksbalíčku ztužovače šlehačky
1-2 lžícemoučkového cukru
olej na potření trubiček
Na pařížskoušlehačku:
250 mlsmetany na šlehání
200 gčokolády na vaření

Postup:

1. Z těsta si vyválíme plát minimálně 35 x 50 cm a celý jej natřeme rozmíchaným vajíčkem
2. Hladkým kolečkem plát nařežeme na pásy cca 2,5 x 35 cm
3. Trubičky si potřeme olejem a s vajíčkem namazanou stranou (vajíčkem potřená strana patří zvenku, ne na trubičku!) jemně natáčíme těsto na trubičku – pozor, nesmíme trubičku pošpinit vajíčkem, jinak se těsto přilepí
4. Ukládáme na plech vyložený pečicím papírem (ukončeným těstem dolů)
5. Pečeme v předehřáté troubě při 180-190 stupních do zlatova
6. Pak vyjmeme z trouby a po pár minutách se snažíme točivým pohybem trubičku uvolnit a přes tenčí konec stáhnout
7. Necháme zcela vychladnout a plníme pytlíkem naplněným šlehačkou
8. Klasickou šlehačku vyšleháme se ztužovačem na nejmenším stupni mixéru a nakonec zamícháme cukr
9. Šlehačkou naplníme sáček se špičkou a plníme trubičky do poloviny z obou stran
10. Při přípravě pařížské šlehačky dáme smetanu do kastrolu a v ní za stálého míchání rozpustíme čokoládu, přivedeme k varu, ale nevaříme
11. Šlehačku necháme vychladnout nejlépe do druhého dne, vyšleháme mixérem, naplníme do sáčku a plníme trubičky z obou stran do poloviny
12. Trubičky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargová, autorky tohoto textu i fotografie, naleznete na její stránce zde: Pečené, vařené s Ivou .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy