REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremrole III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z listového těsta natočeného na formičky na kremrole, těsto pak upečené v troubě pěkně dozlatova, servírované naplněné oslazeným sněhem z bílků nebo šlehačkou.


Ingredience:
250 ghladké mouky
120 gmásla pokojové teploty
120 mlsmetany ke šlehání
1 ksvaječného žloutku
1 kscelé vejce na potření
šlehané bílky s cukrem nebo šlehačka se ztužovačem na nápň
Ostatní:
papír na pečení, formičky na kremrole (kovové válečky)

Postup:

1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho 1 hodinu odpočinout v chladu
2. Troubu předehřejte na 180 °C
3. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm, ty pak natočte na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova vyskládané na plechu vyloženém papírem na pečení
4. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte šlehanými bílky s cukrem nebo šlehačkou se ztužovačem.

Poznámka:

Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy