REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké brownies čokoládové kostičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi čokoládové těsto s vejci, moukou a spoustou vlašských ořechů. Jednoduché na přípravu, s mnoha variantami servírování.


Ingredience:
200 gčokolády
1 hrnek vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekcukru
3/4 hrnkumásla
3 ksvejce
1 ksvanilkového cukru

Postup:

1. V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota
2. Pak vsypeme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme jedno vejce po druhém
3. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (lenoši prosévat nemusejí) a vymícháme hladkou hmotu, nakonec vmícháme ořechy
4. Vše nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190 °C
5. Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování – můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky.

Doporučení:

S hotovým těstem se ale krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Chuťově trošku připomíná Marlenku nebo poloměkké čokoládové sušenky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy.) Můžete jím i zdobit poháry atd.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy