Velmi čokoládové těsto s vejci, moukou a spoustou vlašských ořechů. Jednoduché na přípravu, s mnoha variantami servírování.
Ingredience:
200 g | čokolády |
1 hrnek | vlašských ořechů - nahrubo nasekaných nebo mletých |
1 hrnek | hladké mouky |
1 hrnek | cukru |
3/4 hrnku | másla |
3 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
Postup:
1. V kastrolku ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a máslo, mícháme, dokud se nevytvoří jednolitá hmota
2. Pak vsypeme cukr a když se rozpustí, odstavíme a metličkou vešleháme jedno vejce po druhém
3. Přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku (lenoši prosévat nemusejí) a vymícháme hladkou hmotu, nakonec vmícháme ořechy
4. Vše nalijeme na pečicí papír na plech, povrch uhladíme a pečeme cca 30-40 minut při 190 °C
5. Necháme vychladnout a zvolíme způsob servírování – můžete třeba jen krájet obyčejně na kostičky.
S hotovým těstem se ale krásně pracuje, dá se vykrajovat formičkami, krájet na centimetrové tyčinky. Chuťově trošku připomíná Marlenku nebo poloměkké čokoládové sušenky. Těsto lze upéct a použít i pod cheescake (pak je třeba upravit množství podle velikosti formy.) Můžete jím i zdobit poháry atd.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.