REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké dortíčky s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý dezert na závěr.


Ingredience:
Rozpis na 8 kousků:
120 gmoučkového cukru
130 gpolohrubé mouky
40 gškrobové moučky
3 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
3 lžíceteplé vody
na špičku nože kypřicí prášek
špetka soli
pečicí papír
Krém:
400 gměkkého tvarohu
120 gcukru
8 gželatiny
200 mlsmetany ke šlehání
4 lžícecitrónové šťávy
Zdobení:
malá marcipánová vajíčka
1 lžičkamásla na opražení drobečků

Postup:

1. Žloutky ušleháme se 3lžícemi teplé vody a moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme vanilkový cukr, sůl a za postupného přisypávání polohrubé mouky smíchané se škrobovou moučkou a kypřicím práškem opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova
4. Ještě teplou placku překlopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně z ní stáhneme papír
5. Rozšleháme tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou
6. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat
7. Vodu slijeme, zbylou želatinu opatrně vymačkáme a rozpustíme v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě
8. Smetanu ušleháme do tuha
9. Do vyšlehaného tvarohu přidáme nejdříve želatinu, a když začne krém tuhnout, vmícháme zvolna šlehačku
10. Z upečeného plátu těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 6-7 cm
11. Zbytek korpusu nastrouháme a opražíme na másle dozlatova
12. Polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky
13. Dortíčky potřeme po obvodu krémem a obalíme opraženými drobečky
14. Zbylý krém nastříkáme kolem okraje dortíků, které nakonec ozdobíme marcipánovými vajíčky (ta můžeme nahradit jinými vhodnými bonbony).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy