REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké dortíčky s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý dezert na závěr.


Ingredience:
Rozpis na 8 kousků:
120 gmoučkového cukru
130 gpolohrubé mouky
40 gškrobové moučky
3 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
3 lžíceteplé vody
na špičku nože kypřicí prášek
špetka soli
pečicí papír
Krém:
400 gměkkého tvarohu
120 gcukru
8 gželatiny
200 mlsmetany ke šlehání
4 lžícecitrónové šťávy
Zdobení:
malá marcipánová vajíčka
1 lžičkamásla na opražení drobečků

Postup:

1. Žloutky ušleháme se 3lžícemi teplé vody a moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme vanilkový cukr, sůl a za postupného přisypávání polohrubé mouky smíchané se škrobovou moučkou a kypřicím práškem opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova
4. Ještě teplou placku překlopíme na pocukrovanou utěrku a opatrně z ní stáhneme papír
5. Rozšleháme tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou
6. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat
7. Vodu slijeme, zbylou želatinu opatrně vymačkáme a rozpustíme v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě
8. Smetanu ušleháme do tuha
9. Do vyšlehaného tvarohu přidáme nejdříve želatinu, a když začne krém tuhnout, vmícháme zvolna šlehačku
10. Z upečeného plátu těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 6-7 cm
11. Zbytek korpusu nastrouháme a opražíme na másle dozlatova
12. Polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky
13. Dortíčky potřeme po obvodu krémem a obalíme opraženými drobečky
14. Zbylý krém nastříkáme kolem okraje dortíků, které nakonec ozdobíme marcipánovými vajíčky (ta můžeme nahradit jinými vhodnými bonbony).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy