REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička pečená na leču

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky krkovice (s kostí nebi i bez) upečené v troubě na směsi zeleniny. Skvělý oběd spolu s další přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory. Maso pustí šťávu a cibule i vypečené lečo to vše zahustí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovičky
2 kscibule
1 sklenicenaloženého zeleninového leča
2 lžíceplnotučné hořčice
sádlo nebo máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Zapékací misku vytřeme sádlem nebo máslem, poklademe na silnější plátky pokrájenými kolečky cibule
  2. Na cibule rozložíme skleničku nakládaného leča
  3. Plátky krkovice osolíme, okořeníme pepřem, nakonec z jedné strany potřeme hořčicí, tou nepotřenou je poklademe do zapékací misky na cibuli a lečo
  4. Zaklopíme nebo přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy