REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička pečená v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovičky obalené ve strouhance a vajíčkovo-smetanové směsi, osmažené dorůžova, zapečené s cibulí i slaninou doměkka.


Ingredience:
Pro 6-8 osob:
8 ksplátků krkovice bez kosti
8 ksstroužků česneku
3 kscibule
200 gslaniny
mletý pepř
sůl
olej
strouhanka
Na směs:
6 ksvajec
5 lžicsmetany 12%
2 lžícedijonské hořčice
hrst bylinek (petrželka, tymián)

Postup:

1. V misce si připravíme vajíčkovo-smetanovou směs tak, že rozklepnutá vejce smícháme se smetanou, nadrobno nasekanými bylinkami a dijonskou hořčicí
2. Očištěné plátky krkovičky zlehka naklepeme, hodně osolíme, opepříme a pak každý plátek potřeme jedním oloupaným, prolisovaným stroužkem česneku
3. Plátky masa obalíme nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a na rozehřátém oleji po obou stranách osmažíme dorůžova
4. Mezitím vyskládáme dno pekáčku třetinou slaniny i třetinou oloupané, na kolečka nakrájené cibule, na vrstvu položíme čtyři plátky osmažené krkovičky, na ně dáme druhou třetinu slaniny i cibule, pak dáme zbylé čtyři krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli
5. Pekáček přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka (hodinu až hodinu a půl).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy