Plátky krkovičky obalené ve strouhance a vajíčkovo-smetanové směsi, osmažené dorůžova, zapečené s cibulí i slaninou doměkka.
Ingredience:
Pro 6-8 osob: | |
8 ks | plátků krkovice bez kosti |
8 ks | stroužků česneku |
3 ks | cibule |
200 g | slaniny |
mletý pepř | |
sůl | |
olej | |
strouhanka | |
Na směs: | |
6 ks | vajec |
5 lžic | smetany 12% |
2 lžíce | dijonské hořčice |
hrst bylinek (petrželka, tymián) |
Postup:
1. V misce si připravíme vajíčkovo-smetanovou směs tak, že rozklepnutá vejce smícháme se smetanou, nadrobno nasekanými bylinkami a dijonskou hořčicí
2. Očištěné plátky krkovičky zlehka naklepeme, hodně osolíme, opepříme a pak každý plátek potřeme jedním oloupaným, prolisovaným stroužkem česneku
3. Plátky masa obalíme nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a na rozehřátém oleji po obou stranách osmažíme dorůžova
4. Mezitím vyskládáme dno pekáčku třetinou slaniny i třetinou oloupané, na kolečka nakrájené cibule, na vrstvu položíme čtyři plátky osmažené krkovičky, na ně dáme druhou třetinu slaniny i cibule, pak dáme zbylé čtyři krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli
5. Pekáček přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka (hodinu až hodinu a půl).