REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonošské kyselo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kyselo z chlebového kvásku, hub, brambor, cibule a vajec.


Ingredience:
900 mlvody
300 gbrambor
120 gchlebového kvásku (1 balení)
40 gsušených hub
40 gsádla
2 ksvajec
1 ksstředně velké cibule
kmín
sůl

Postup:

1. Chlebový kvásek naředíme trochou vlažné vody a necháme přes noc vykynout
2. Ze sušených, předem namočených hub scedíme vodu do hrnce, houby nakrájíme na drobno a vrátíme je do vody, ve které byly namočené
3. Přidáme asi 500 ml vody, oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka
4. Pak do polévky procedíme (aby se nenadělaly žmolky) vykynutý kvásek, dobře provaříme, podle potřeby naředíme ještě vodu (asi 400 ml) a přisypeme na polovině sádla zpěněnou, na drobno nakrájenou cibulí
5. Na zbytku sádla usmažíme ne příliš tuhá míchaná vajíčka
6. Hotové kyselo rozdělíme do talířů a každou porci doplníme čtvrtinou smažených vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy