REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyselá Manča

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka z receptáře našich babiček a prababiček.


Ingredience:
1,5 lmasového vývaru
2 dlvolně nasypaných šťovíkových lístků
50 ghladké mouky
50 gmásla
špetka muškátového květu
osmažená žemle
sůl

Postup:

1. Šťovíkové lístky uvaříme ve vývaru, vybereme je a přes síto protřeme zpět
2. Polévku osolíme, dochutíme muškátovým květem, zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky
3. Podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy