REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevetové curry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý recept původem z Asie, mírně upravený, doplněný o další suroviny. Jako přílohu servírujeme ke krevetovému kari nejlépe jasmínovou rýži.


Ingredience:
400-500 gloupaných předvařených krevet
500 mlkokosového mléka (smetany)
1 lžícečervené kari pasty
1 lžícerybí omáčky
1 lžícesezamového oleje
1 lžícežlutého kari koření
1 hrstčerstvých listů koriandru
2 ksstroužky česneku
1 ksdlouhá červená paprika
1 ksčervená chilli paprička
1 kskousek zázvoru
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksmenší cukety
1/4 ksbrokolice
citronová šťáva
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Na pánvi na sezamovém oleji orestujeme malý kousek zázvoru spolu s plátky česneku a nasekanou chilli papričkou, přidáme kari pastu, kari koření, promícháme, přilijeme cca 2 dcl vody
  2. Do základu dáme růžičky brokolice, na kolečka nakrájenou papriku, kolečka mrkve a kostičky cukety, přilijeme kokosové mléko, chvíli vše prováříme
  3. Nakonec přidáme předvařené krevety, osolíme, okořeníme pepřem, přihodíme listy koriandru, dochutíme citronovou šťávou a vaříme ještě 3 až 5 minut
  4. Krevetové curry podáváme ozdobené nasekanými čerstvými listy koriandru nejlépe s jasmínovou rýží.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy