REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kousky ryby na chunanský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.


Ingredience:
1 kgtresky
2 lžícesojové omáčky
1 lžičkazázvoru
1/2 lžičkypálivé papriky
4 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 kspórku
olej
sůl
Na těstíčko:
2 lžícehladké mouky
2 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1 lžícesojové omáčky
2 ksvaječné bílky

Postup:

1. Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé, osušíme
2. Z uvedených přísad vyrobíme řídké těstíčko, protáhneme jimi kousky ryby a na oleji opékáme z obou stran dozlatova
3. Opečené kousky ryby odložíme stranou na teplé místo, do výpeku po rybě přidáme nakrájený pórek, červenou papriku a česnek, ochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, přisolíme a restujeme, až je zelenina měkká
4. Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme je orestovanou zeleninou.

Doporučení:

Lze použít i jinou mořskou rybu, například, tilapie, hejka atd.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy