Na opečené slanině podušené kuřecí kousky spolu s pórkem a hořčicí, zalité vývarem doměkka, pokrm nakonec zjemněný zakysanou smetanou.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
100 g | slaniny |
300 ml | kuřecího vývaru |
2 lžíce | zakysané smetany nebo créme fraiche |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | hořčice |
1 ks | menšího pórku |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby se zkroutila a začala prskat
2. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky o velikosti sousta, přidáme ke slanině a společně restujeme tak dlouho, dokud se kuřecí maso nezatáhne
3. Přidáme hořčici, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme na mírném plameni do téměř měkka, pak přidáme očištěný na kolečka nakrájený pórek a podusíme doměkka
4. Nakonec pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu nebo créme fraiche a dochutíme solí.
Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.