REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na opečené slanině podušené kuřecí kousky spolu s pórkem a hořčicí, zalité vývarem doměkka, pokrm nakonec zjemněný zakysanou smetanou.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
100 gslaniny
300 mlkuřecího vývaru
2 lžícezakysané smetany nebo créme fraiche
1 lžíceolivového oleje
1 lžícehořčice
1 ksmenšího pórku
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby se zkroutila a začala prskat
2. Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky o velikosti sousta, přidáme ke slanině a společně restujeme tak dlouho, dokud se kuřecí maso nezatáhne
3. Přidáme hořčici, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme na mírném plameni do téměř měkka, pak přidáme očištěný na kolečka nakrájený pórek a podusíme doměkka
4. Nakonec pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu nebo créme fraiche a dochutíme solí.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy