Porce krocana podušené se zeleninou, zalité vínem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porcí krocana (ze stehen, křídla) |
200 g | žampiónů |
40 g | másla |
30 g | strouhanky |
3 dl | bílého vína |
2 ks | mrkve |
1 ks | malé vodnice (kousek kedlubny) |
1 ks | cibule |
1 ks | plátků šunky |
1/2 ks | citrónu |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Porce krocana osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Do hrnce vložíme na nadrobno nakrájenou, na rozpáleném másle zpěněnou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev, vodnici (kedlubnu), česnek, šunku (slaninu) a kolečka oloupaného citrónu
3. Vše podlijeme vínem a za častého zamíchání dusíme
4. Po 10 minutách porce podlijeme trochou vody a dusíme na malém plaménku pod pokličkou doměkka
5. Měkké porce masa vyndáme, šťávu se zeleninou prolisujeme (umixujeme), přidáme strouhanku, na plátky nakrájené žampióny a dusíme 10 minut za častého zamíchání
6. Porce krocana dáme zpět do omáčky a dobře prohřejeme.
Příloha: Vařená rýže.