REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krocan na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce krocana podušené se zeleninou, zalité vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporcí krocana (ze stehen, křídla)
200 gžampiónů
40 gmásla
30 gstrouhanky
3 dlbílého vína
2 ksmrkve
1 ksmalé vodnice (kousek kedlubny)
1 kscibule
1 ksplátků šunky
1/2 kscitrónu
hladká mouka
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Porce krocana osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Do hrnce vložíme na nadrobno nakrájenou, na rozpáleném másle zpěněnou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev, vodnici (kedlubnu), česnek, šunku (slaninu) a kolečka oloupaného citrónu
3. Vše podlijeme vínem a za častého zamíchání dusíme
4. Po 10 minutách porce podlijeme trochou vody a dusíme na malém plaménku pod pokličkou doměkka
5. Měkké porce masa vyndáme, šťávu se zeleninou prolisujeme (umixujeme), přidáme strouhanku, na plátky nakrájené žampióny a dusíme 10 minut za častého zamíchání
6. Porce krocana dáme zpět do omáčky a dobře prohřejeme.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy