REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémeš z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy naplněné tvarohovou náplní, zdobené vyšlehanými bílky ochucenými cukrem, chvíli zapečené v troubě.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
3 lžícemoučkového cukru
3 ksbílky
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
180 gcukru krupice
1 sáčekvanilkového pudinku v prášku
1 sáčekvanilkového cukru
3 ksžloutky
0,5 lmléka
nastrouhaná citronová kůra

Postup:

1. Listové těsto vyválíme na plát velký tak akorát na plech (musí překrývat i všechny okraje!), položíme ho na plech vymazaný máslem a vysypaný hladkou moukou
2. Připravíme si náplň; tvaroh smícháme s mlékem, oběma cukry, žloutky, citronovou kůrou a pudinkovým práškem
3. Do připraveného plechu s těstem vlijeme náplň, bude hodně řídká, ale to nevadí, v troubě ztuhne
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme, až náplň ztuhne a těsto bude mírně zlatavé, pak krémeš vytáhneme a potřeme ušlehanými bílky s cukrem
5. Dezert dáme ještě na chvíli do trouby, aby bílky trošku zrůžověly
6. Krémeš necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a můžeme servírovat.

Doporučení:

V některých receptech se plát těsta dává i na povrch dezertu, tedy nejprve se položí plát těsta na dno plechu, zalije se náplní a druhým plátem těsta se zaklopí …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy