REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krém z kávy, griliášové trubičky a čokoládové Baileys s mascarpone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pořádáte venkovní slavnost? Vsaďte na lehký kávový krém, který dodá chybějící energii a hodí se ke každému chodu.


Ingredience:
100 gcukru krupice
100 gmascarpone
100 gmalin
200 mlsmetany
200 mlmléka
1,5 dclBaileys
2 porceristretto kávy
3 ksžloutky
Griliášové trubičky:
100 gstrouhaných ořechů
100 gcukru krupice
60 gbílků
50 ghořké čokolády
50 gmásla
20 ghladké mouky
2 dclsmetany ke šlehání
0,5 dclBaileys

Postup:
  1. Cukr a ořechy smíchejte a rozmixujte, přidejte mouku a ušlehané bílky. Směs nechte chvíli odležet a natírejte přes šablonu na vymazaný plech. Pečte na 180 stupňů 10 minut. Ještě teplé těsto rolujte přes formu do tvaru trubičky.
  2. Čokoládu nechte spolu s máslem rozpustit ve vodní lázni, pak trubičky namáčejte po okrajích obou stran a nechte zatuhnout.
  3. Smetanu a mléko zahřejte s kávou a Baileys na 80 stupňů. Cukr vyšlehejte se žloutky do světlého krému a promíchejte se vzniklou směsí s Baileys. Výslednou směs vlijte do předem připravených mističek ve vodní lázni a přiklopené pečte v troubě na 120° zhruba 30 minut dokud neztuhne asi jako puding. Poté nechte vychladnout.
  4. Do krému zapíchněte několik griliášových trubiček, zasypte malinami a přelijte vrstvou Baileys. Mascarpone smíchejte se smetanou na hustou, ale tekutou směs a přidejte na předchozí vrstvu. Na závěr vše zasypte malinami, ozdobte mascarpone a lístky máty.
Poznámka:

Recept podle šéfkuchaře Jana Punčocháře, zdroj: www.stock.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy