REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremeše s čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané třívrstvé řezy přelité čokoládovoou polevou, zdobené krémem.


Ingredience:
Rozpis na 24 řezů:
200 gkrupicového cukru
150 ghladké mouky
20 gkakaa
6 ksvajec
2 lžičkykypřícího prášku
Na krém:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
500 mlmléka
4 lžícepolohrubé mouky
2 ksžloutky
Na polevu:
125 gmásla
100 gčokolády na vaření

Postup:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce přimícháme prostátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem, vytvoříme dva obdélníky velké asi 30×20 cm, ty upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20 minut, po upečení korpusy necháme vychladnout, pečící papír opatrně odstraníme
3. Mléko s moukou přivedeme k varu, uvaříme hustou kaši, odtsvíme ji ze zdroje tepla a vmícháme žloutky, necháme vychladnout
4. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme moučnou kaši, až vyšleháme hustý krém
5. Trochu krému si dáme stranou na ozdobení řezů, zbytek krému rozetřeme na jeden korpus, druhým plátem těsta ho zaklopíme, dáme do lednice ztuhnout
6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, pak do ní vmícháme máslo
7. Ztuhlá moučník vytáhneme z lednice a povrch potřeme čokoládovou polevou, při pokojové teplotě ji necháme ztuhnout
8. Nakonec kremeš nakrájíme na kousky velké 5×5 cm a řezy ozdobíme nejlépe pomocí cukrářského sáčku zbylým krémem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy