REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremeše s čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané třívrstvé řezy přelité čokoládovoou polevou, zdobené krémem.


Ingredience:
Rozpis na 24 řezů:
200 gkrupicového cukru
150 ghladké mouky
20 gkakaa
6 ksvajec
2 lžičkykypřícího prášku
Na krém:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
500 mlmléka
4 lžícepolohrubé mouky
2 ksžloutky
Na polevu:
125 gmásla
100 gčokolády na vaření

Postup:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce přimícháme prostátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem, vytvoříme dva obdélníky velké asi 30×20 cm, ty upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20 minut, po upečení korpusy necháme vychladnout, pečící papír opatrně odstraníme
3. Mléko s moukou přivedeme k varu, uvaříme hustou kaši, odtsvíme ji ze zdroje tepla a vmícháme žloutky, necháme vychladnout
4. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme moučnou kaši, až vyšleháme hustý krém
5. Trochu krému si dáme stranou na ozdobení řezů, zbytek krému rozetřeme na jeden korpus, druhým plátem těsta ho zaklopíme, dáme do lednice ztuhnout
6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, pak do ní vmícháme máslo
7. Ztuhlá moučník vytáhneme z lednice a povrch potřeme čokoládovou polevou, při pokojové teplotě ji necháme ztuhnout
8. Nakonec kremeš nakrájíme na kousky velké 5×5 cm a řezy ozdobíme nejlépe pomocí cukrářského sáčku zbylým krémem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy