REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremeše s čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané třívrstvé řezy přelité čokoládovoou polevou, zdobené krémem.


Ingredience:
Rozpis na 24 řezů:
200 gkrupicového cukru
150 ghladké mouky
20 gkakaa
6 ksvajec
2 lžičkykypřícího prášku
Na krém:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
500 mlmléka
4 lžícepolohrubé mouky
2 ksžloutky
Na polevu:
125 gmásla
100 gčokolády na vaření

Postup:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce přimícháme prostátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem, vytvoříme dva obdélníky velké asi 30×20 cm, ty upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20 minut, po upečení korpusy necháme vychladnout, pečící papír opatrně odstraníme
3. Mléko s moukou přivedeme k varu, uvaříme hustou kaši, odtsvíme ji ze zdroje tepla a vmícháme žloutky, necháme vychladnout
4. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme moučnou kaši, až vyšleháme hustý krém
5. Trochu krému si dáme stranou na ozdobení řezů, zbytek krému rozetřeme na jeden korpus, druhým plátem těsta ho zaklopíme, dáme do lednice ztuhnout
6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, pak do ní vmícháme máslo
7. Ztuhlá moučník vytáhneme z lednice a povrch potřeme čokoládovou polevou, při pokojové teplotě ji necháme ztuhnout
8. Nakonec kremeš nakrájíme na kousky velké 5×5 cm a řezy ozdobíme nejlépe pomocí cukrářského sáčku zbylým krémem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy