REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehký perníkový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypracované perníkové těsto vyválené na pláty, potřené povidly, posypané mletými ořechy, stočené do tvaru závinů a upečené dozlatova.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gpískového cukru
1 sáčekprášek do perníku
2 lžícemléka
2 lžícemedu
2 lžícekávy
1 lžícekakaa
1 lžícerumu
1 ksvejce + vejce na potření
šlehačka na ozobu
Na náplň:
400 gšvestkových povidel
150 gmletých ořechů

Postup:

1. Mouku s práškem do perníku prosijeme do mísy, přidáme cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum a kakao, vypracujeme hladké těsto
2. Připravené těsto rozdělíme na části, z každého vyválíme plát, který potřeme povidly a posypeme oříšky, stočíme do tvaru závinu, položíme na tukem vymazaný plech
3. Připravené nohavice ještě potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 170 °C, pečeme asi 10 minut, pak teplotu v troubě snížíme na polovinu a pečeme dalších 20 minut
4. Nakrájený perníkový závin servírujeme ozdobený šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy