REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehký koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený tvarohovým krémem, pokladený jahodami a ozdobený hvězdičkami šlehačky a ovocem, posypaný mandlovými lupínky.


Ingredience:
750 gjahod
500 gtvarohu
375 gšlehačky
30 gmletých ořechů
4 ksplátků ananasu z kompotu
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilinového cukru
3 lžíceopražených mandlových plátků
1 lžícecukru
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gcukru
1 ksvejce
špetka soli
tuk na formu

Postup:

1. Změklé máslo, cukr, prosátou hladkou mouku, špetku soli a vejce prohněteme
2. Koláčovou formu tukem vymazanou naplníme těstem, povrch vidličkou několikrát propícháme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 minut, pak necháme vychladnout
3. Smícháme měkký tvaroh, na jemno mleté ořechy, cukr a žloutky, vmícháme 2/
3 na kostičky nakrájeného ananasu (zbytek odložíme na ozdobení) a 2/
3 ušlehané tuhé šlehačky s vanilinovým cukrem
4. Jahody očistíme, omyjeme, několik necháme na ozdobení a zbytek nakrájíme na poloviny
5. Povrch vychladlého koláče rovnoměrně potřeme tvarohovým krémem se šlehačkou, poklademe půlkami jahod, zbylou šlehačku naplníme cukrářský sáček a okraj koláče ozdobíme hvězdičkami, které ozdobíme ananasem, jahodami a mandlovými plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy