REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík v hořčicové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná králičí stehna upečená s cibulí doměkka, servírovaná s omáčkou z výpeku.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
5 ksstroužků česneku
300 gcibule
70 gplnotučné hořčice
200 mloleje
1 snítkačerstvé petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králičí stehna omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme, dáme do pekáčku a poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí
2. Olej s hořčici dobře rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, asi 200 ml vody, promícháme a připravenou marinádu nalijeme na králičí maso, které necháme přes noc odležet
3. Druhý den pečeme ve vyhřáté troubě stehna i s marinádou bez obracení při 175 °C doměkka, za občasného přelévání masa výpekem a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami, ozdobené snítkou petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy