REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík se žampionovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný králík upečený s cibulí doměkka, servírovaný přelitý žampionovou omáčkou.


Ingredience:
1 ksstředně velkého králíka
1 ksvelké cibule
3 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 snítkatymiánu
200 g žampionů
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králíka odblaníme, omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, zakapeme olejem, posypeme nadrobno nasekaným tymiánem a obložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí
2. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 190 °C doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podléváme vodou, hotové porce králíka vyndáme a uchováme v teple 3. Do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme asi 200 ml vody, necháme chvíli provařit, dochutíme solí, pepřem, porce králíka vrátíme zpět do omáčky a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Místo žampionů můžeme použít i jiné houby a aby byla omáčka jemnější nalijeme místo vody do šťávy smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy