REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík v jogurtové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí hřbety pečené v troubě spolu s jogurtovou marinádou.


Ingredience:
2 kskráličí hřbety
4 ksstroužky česneku
3 kssnítky čerstvého rozmarýnu (může být i sušený)
1 kspomeranče
1 kscitrónu
300 gbílého jogurtu
100 mloleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Jogurt smícháme s citrónovou i pomerančovou šťávou a olejem
2. Dále do jogurtu přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, pepř a sůl, vše promícháme
3. Do připravené marinády naložíme králičí hřbety a necháme je nejlépe do druhého dne v lednici marinovat
4. Marinované maso přendáme do zapékací misky nebo pekáčku a to i s marinádou a pečeme při teplotě 200 °C zpočátku zaklopené, ale jakmile bude maso růžové a při vpichu měkké, pokrm dopečeme bez poklopu
5. Hřbety opatrně rozdělíme na kousky (maso nakrájíme nožem a páteř nůžkami) a jednotlivé porce králíka servírujeme podlité vypečenou marinádou.

Doporučení:

Jako přílohu k takto upravenému králičímu masu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy