REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s omáčkou kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozporcovaný králík opečený na másle, podušený s kořenovou zeleninou, ochucený kari a dalším kořením.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kscibule
1 ksžloutku
150 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
100 gmásla
1,5 dlbílého vína
2 lžícešlehačky
1 lžícehladké mouky
1 lžícekari koření
čerstvá nebo i sušená petrželka
pepř
voda
vývar
sůl

Postup:

1. Králíka rozporcujeme, osolíme a na másle skoro doměkka opečeme
2. Do pekáčku přidáme celou cibuli, podlijeme mírně vývarem a chvíli, za občasného přelévání výpekem chvíli dále opékáme
3. Králíka poprášíme hladkou moukou, přilijeme bílé víno a doplníme horkou vodou tak, aby maso bylo v tekutině ponořeno
4. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, kari koření, pepř a sůl, maso dusíme doměkka
5. Jakmile je maso měkké, z omáčky sebereme tuk a zahustíme ji žloutkem rozkvedlaným ve šlehačce, procedíme ji
6. Porce králíka přeléváme omáčkou a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy