REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík v bylinkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené porce králíka s bylinkami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Pro 6 osob:
1 kskrálíka
1 kscibule
1 kssvazku petrželky
2 ksbobkových listů
2 ksstroužků česneku
400 grajčat
4 lžíceolivového oleje
1 lžíceloupaných mandlí
100 mlmasového vývaru
50 mlsuchého sherry
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem, v hlubším kastrole na dvou lžících rozehřátého oleje zprudka po obou stranách opečeme, pak maso vyndáme a uchováme v teple
2. Do kastrolu přidáme další lžíci oleje, osmahneme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli i oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme na drobno nasekanou petrželku, tymián, přilijeme sherry a vše promícháme
3. Potom zalijeme vývarem, přidáme spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, rozdrcené bobkové listy, vrátíme zpět opečené porce králíka a zvolna dusíme doměkka
4. Měkké porce masa vyndáme, omáčku propasírujeme a oloupané mandle opražíme na zbylém oleji
5. Porce králíka na talíři přelijeme připravenou omáčkou, posypeme mandlemi a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy