REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s olivami a piniovými oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík podušený na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kscibule
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkového listu
18 ksčerných oliv
500 mlzeleninového vývaru
250 mlčerveného vína
4 lžíceolivového oleje
3 snítkyčerstvého rozmarýnu
50 gpiniových oříšků
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Králíka očistíme, naporcujeme omyjeme a osušíme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. V hrnci na rozehřátém oleji porce králíka opečeme, vyjmeme a uchováme v teple
4. Do hrnce dáme cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkové listy a společně opečeme, vrátíme zpět porce králíka i se šťávou, zalijeme červeným vínem, které necháme čáštečně odpařit
5. Pak přisypeme piniové oříšky, přidáme olivy, sůl, pepř, podlijeme částí vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka, během dušení podléváme zbylým vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy