Králík podušený na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | cibule |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | bobkového listu |
18 ks | černých oliv |
500 ml | zeleninového vývaru |
250 ml | červeného vína |
4 lžíce | olivového oleje |
3 snítky | čerstvého rozmarýnu |
50 g | piniových oříšků |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Králíka očistíme, naporcujeme omyjeme a osušíme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. V hrnci na rozehřátém oleji porce králíka opečeme, vyjmeme a uchováme v teple
4. Do hrnce dáme cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkové listy a společně opečeme, vrátíme zpět porce králíka i se šťávou, zalijeme červeným vínem, které necháme čáštečně odpařit
5. Pak přisypeme piniové oříšky, přidáme olivy, sůl, pepř, podlijeme částí vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka, během dušení podléváme zbylým vývarem.