REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s hráškovými lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované králičí kousky dušené doměkka spolu s jarní cibulkou, hráškovými lusky a nasekanou pažitkou, okořeněné mletým pepřem.


Ingredience:
400 gvykostěných králičích stehen
280 g hráškových lusků
2 lžícesekané pežitky
1 lžícesójové omáčky
1 lžícebalsamikového octa
6 lžicolivového oleje
4 ksjarních cibulek
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
mletý pepř
sůl

Postup:

1.

Očištěné králičí stehna nakrájíme na větší kousky, dáme do mísy, promícháme s očištěnou, od semínek zbavenou, na kolečka nakrájenou chilli papričkou, zalijeme 4 lžícemi oleje, sójovou omáčkou, balsamikem, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu odležet
2. Hráškové lusky omyjeme, odřízneme tuhé špičky, překrájíme je na kosočtverce, očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky
3. Na pánvi v rozehřátém zbylém oleji zpěníme nakrájený česnek, přidáme hráškové lusky, lehce osmahneme a vyndáme
4. Do stejné pánve vložíme naložené králičí maso, přidáme nakrájenou cibulku, společně orestujeme, pak přiklopíme pokličkou, dusíme do měkka, ke konci dušení přidáme hráškové lusky s česnekem, nasekanou pažitku, vše zalijeme zbylou marinádou, podle chuti osolíme a opepříme.

Doporučení:

Servírujeme s jasmínovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy