REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s dýní na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso podušené na cibulovém základě spolu s mrkví, celerem, dýní a vínem doměkka.


Ingredience:
600 gdužiny z dýně
500 gkráličího masa
150 mlbílého vína
150 mlsmetany ke šlehání
2 lžícedijonské hořčice
1 lžícehladké mouky
1 ksmalé mrkve
1 ksřapíku celeru
1 kscibule
hrst nasekané celerové nati
mletý pepř
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, osolíme, zakapeme olejem, promícháme a dáme do ledničky
2. Dužinu z dýně nakrájíme na větší kostky a uložíme také do chladničky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev i celer pokrájíme na malé kostičky
2. V kastrolu zprudka orestujeme na rozehřátém oleji maso, vyjmeme ho a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli s mrkví i celerem a vmícháme hořčici
3. Maso vrátíme zpět, vše zalijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří, pak podlijeme vodou, přiklopené zvolna necháme dusit a když je maso téměř měkké, přidáme do kastrolu pokrájenou dýni a podusíme doměkka
4. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, dochutíme solí i pepřem a ještě asi 5 minut povaříme, nakonec přidáme na drobno nasekanou celerovou nať a sundáme z tepla.

Doporučení:

Podáváme s bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy