Maso podušené na cibulovém základě spolu s mrkví, celerem, dýní a vínem doměkka.
Ingredience:
600 g | dužiny z dýně |
500 g | králičího masa |
150 ml | bílého vína |
150 ml | smetany ke šlehání |
2 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | malé mrkve |
1 ks | řapíku celeru |
1 ks | cibule |
hrst nasekané celerové nati | |
mletý pepř | |
olivový olej | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, osolíme, zakapeme olejem, promícháme a dáme do ledničky
2. Dužinu z dýně nakrájíme na větší kostky a uložíme také do chladničky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou mrkev i celer pokrájíme na malé kostičky
2. V kastrolu zprudka orestujeme na rozehřátém oleji maso, vyjmeme ho a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli s mrkví i celerem a vmícháme hořčici
3. Maso vrátíme zpět, vše zalijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří, pak podlijeme vodou, přiklopené zvolna necháme dusit a když je maso téměř měkké, přidáme do kastrolu pokrájenou dýni a podusíme doměkka
4. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, dochutíme solí i pepřem a ještě asi 5 minut povaříme, nakonec přidáme na drobno nasekanou celerovou nať a sundáme z tepla.
Podáváme s bagetou.