Králík podušený na cibulovém základě s mletou paprikou, zelím a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
800 g | králičího hřbetu a plece |
400 g | sterilovaného zelí |
100 g | cibule |
40 g | hladké mouky |
3 dl | kysané smetany |
3 lžíce | sádla |
sladká mletá paprika | |
špetka cukru | |
kmín | |
ocet | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka nasekáme na kousky (3 na porci) a osolíme
2. Na sádle usmažíme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a po zpěnění zalijeme vodou
3. Pak vložíme kousky králíka, přiklopíme a dusíme téměř doměkka
4. Přidáme okapané, překrájené sterilované zelí, kmín a dusíme, až zelí změkne
5. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně, dochutíme cukrem, octem a ještě krátce povaříme
6. Podáváme s houskovým knedlíkem.