REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po segedínsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík podušený na cibulovém základě s mletou paprikou, zelím a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gkráličího hřbetu a plece
400 gsterilovaného zelí
100 gcibule
40 ghladké mouky
3 dlkysané smetany
3 lžícesádla
sladká mletá paprika
špetka cukru
kmín
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka nasekáme na kousky (3 na porci) a osolíme
2. Na sádle usmažíme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a po zpěnění zalijeme vodou
3. Pak vložíme kousky králíka, přiklopíme a dusíme téměř doměkka
4. Přidáme okapané, překrájené sterilované zelí, kmín a dusíme, až zelí změkne
5. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kysané smetaně, dochutíme cukrem, octem a ještě krátce povaříme
6. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy