REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaný králičí hřbet i s hrudím naplněný masovou nádivkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kskráličí hřbet i s hrudím
2 ksvětší stroužky česneku
100 gslaniny
vývar
sůl
Na nádivku:
200 gprorostlého vepřového masa
1 ksčesneku
1 ksžemle
3 lžícebílého vína
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí hřbet i s hrudím prošpikujeme slaninou a protáhneme nudličkami ze dvou stroužků česneku, osolíme a necháme asi 2 hodiny odležet
2. Nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme
3. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, necháme rozehřát, na ně položíme připraveného naplněného králíka a za občasného podlévání vývarem a přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka.

Příprava nádivky:
Vepřové maso jemně umeleme, přidáme prolisovanou cibuli a ve vývaru namočenou a vymačkanou žemli, se solí utřený stroužek česneku, pepř, sůl, tymián a trochu bílého vína, vše důkladně promícháme.

Doporučení:

Takto připravenou králičí pečeni můžeme servírovat i studenou, nakrájenou na příčné plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy