REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po porcích upečený králík, servírovaný s nádivkou upečenou spolu s králíkem v alobalu.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kscibule
3 ksstroužky česneku
1 lžícevepřového sádla
voda
sůl
Na nádivku:
250 gjater z králíka
250 mlmléka
6 ksden starých rohlíků
2 ksvajec
1 kscibule
mletá červená paprika
černý mletý pepř
olej na smažení
alobal
sůl

Postup:

1. Očištěného, omytého a na porce naporcovaného králíka osolíme a vyskládáme na pekáč
2. Oloupanou na kolečka nakrájenou cibulí maso obložíme spolu s plátky oloupaného česneku, přidáme vepřové sádlo
3. Připravíme si nádivku; na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, játra orestujeme, podlijeme je trochou vody a chvíli podusíme
4. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem, přidáme vejce, mletou papriku, černý pepř a sůl, vše promícháme a nakonec přidáme restovaná játra
5. Nádivku zabalíme do alobalu a spolu s masem pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C nejméně 1 hodinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy