REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po slovensku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík pečený po porcích na cibulovém základě spolu se slaninou, lečem a houbami.


Ingredience:
800 gkráličího hřbetu a kýty
300 gsterilovaného leča
50 gčerstvých hub
30 gslaniny
20 ghladké mouky
1 kscibule
2 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Pak ho opečeme na rozehřátém oleji dozlatova s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou slaninou
3. Mírně podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C doměkka, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou
4. Měkké porce vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme a povaříme
5. Pak přidáme očištěné, pokrájené houby, lečo, osolíme a společně podusíme
6. Porce masa vrátíme zpět a vše už jen prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy