Recept ze slovenské kuchyně. V originálním receptu se připravuje z jelení kýty, ale lze připravit například i z hovězí roštěné.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky hovězí roštěné |
4 ks | oloupaná rajčata |
1 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | feferonka |
200 g | čerstvých hříbků (nebo mražené plátky) |
sladká mletá paprika | |
worchestr | |
máslo | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Roštěnky mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, z každé strany opékáme na pánvi na tuku 3-4 minuty.
- Opečené roštěnky přendáme do pekáče, poklademe plátkem másla, 10 minut pečeme v troubě na režim grilování, vypneme, necháme odpočinout v troubě.
- Do šťávy v pánvi vložíme kostičky cibule, proužky slaniny, necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené papriky na proužky, nakrájenou feferonku, plátky rajčat, okořeníme sladkou červenou paprikou, osolíme, dusíme 5 minut. Potom přidáme plátky hříbků, zastříkneme worchestrem, dusíme, až houby změknou.
- Na talíři přelijeme roštěnky směsí z pánve a podáváme například s pečenými brambory.
Text i foto: D. Marounek