Opečené plátky masa pokladené zeleninou, podušené se slaninou podlité bílým vínem.
Ingredience:
600 g | zadního hovězího masa |
50 g | slaniny |
200 ml | vody |
150 ml | bílého vína |
1 lžička | sušené mateřídoušky |
2 lžíce | sádla |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
hladká mouka na obalení | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na tenčí plátky, několikrát je lehce prořízneme a okraje na 4 místech nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce (přebytečnou mouku oklepeme)
2. Očištěnou mrkev a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku na plátky
3. V hlubší pánvi na rozehřátém sádle po obou stranách plátky masa zprudka opečeme, vyjmeme, dáme stranou, pak ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ke slanině vložíme plátky masa zpět
4. Na maso rozložíme nakrájenou zeleninu, podlijeme bílým vínem i vodou, přidáme mateřídoušku a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka
5. Podle potřeby dosolíme a podáváme s bramborovou kaší.