Okořeněný králík pečený na cibulovém základě s dalšímí ingrediencemi.
Ingredience:
1 ks | králičího hřbetu |
500 ml | masového vývaru |
4 lžíce | rajčatového protlaku |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | tymiánu |
1 lžíce | hladké mouky |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | rajčete |
svazek petrželky | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Králičí hřbet odblaníme, vykostíme, omyjeme, osušíme a naporcujeme
2. Maso osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme, vyjmeme a uložíme na teplém místě
3. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmahneme na oleji, výpek po opečeném králíkovi zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, tymián a na menší kousky nakrájené rajče
4. Maso vrátíme zpět, podlijeme částí vývaru, dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme doměkka, za občasného podlévání zbylým vývarem
5. Pokrm na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme například s dušenou rýží.