Marinovaný králík pečený na pivě, přelitý směsí ze smetany, cibule, mleté papriky a prolisovaného česneku, dopečený doměkka.
Ingredience:
600 g | králičího hřbetu |
200 ml | piva |
150 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | oleje |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
tymián | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omytý králičí hřbet vykostíme, ostrým nožem na několika místech propícháme, vložíme do pekáčku, osolíme, posypeme vegetou, zalijeme dostatečným množstvím studené vody(maso musí být zcela ponořené), zakryjeme alobalem, dáme do chladničky a necháme marinovat do druhého dne
2. Druhý den pekáč s masem i alobalem dáme do vyhřáté trouby, pečeme asi 40 minut při 200 °C, pak alobal sundáme, králíka zalijeme pivem a pečeme ještě 5 minut
3. Mezitím smícháme smetanu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, mletou paprikou, směsí přelijeme králíka a dopečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zdobíme čerstvým tymiánem.