REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po provensálsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená králičí stehna upečená spolu s cibulí, slaninou, rajčaty a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
1 kssnítky rozmarýnu
300 gfazolek
250 gcherry rajčat
200 gmrkve
100 ganglické slaniny
300 mlzeleninového vývaru
150 mlsuchého bílého vína
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata rozpůlíme a očištěné fazolky překrojíme na polovinu
3. V pánvi na rozehřátém oleji i másle opečeme po obou stranách porce králíka, vyjmeme a dáme stranou
4. Ve výpeku orestujeme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, na jemno nasekané oloupané stroužky česneku, nakrájenou mrkev, fazolky, rajčata a vše přendáme do pekáčku
5. Přidáme na drobno nasekaný tymián i rozmarýn, trochu vývaru, navrch rozložíme opečená králičí stehna, přiklopíme a v troubě při teplotě 190 °C dusíme asi 30 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vývarem
6. Měkké maso vyndáme, šťávu se zeleninou přelijeme do kastrůlku, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, zředíme vínem, vaříme asi 5 minut a podle potřeby dochutíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy