Opečená králičí stehna upečená spolu s cibulí, slaninou, rajčaty a dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
4 ks | králičích stehen |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | snítky tymiánu |
1 ks | snítky rozmarýnu |
300 g | fazolek |
250 g | cherry rajčat |
200 g | mrkve |
100 g | anglické slaniny |
300 ml | zeleninového vývaru |
150 ml | suchého bílého vína |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata rozpůlíme a očištěné fazolky překrojíme na polovinu
3. V pánvi na rozehřátém oleji i másle opečeme po obou stranách porce králíka, vyjmeme a dáme stranou
4. Ve výpeku orestujeme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na drobno nakrájenou oloupanou cibuli, na jemno nasekané oloupané stroužky česneku, nakrájenou mrkev, fazolky, rajčata a vše přendáme do pekáčku
5. Přidáme na drobno nasekaný tymián i rozmarýn, trochu vývaru, navrch rozložíme opečená králičí stehna, přiklopíme a v troubě při teplotě 190 °C dusíme asi 30 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vývarem
6. Měkké maso vyndáme, šťávu se zeleninou přelijeme do kastrůlku, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, zředíme vínem, vaříme asi 5 minut a podle potřeby dochutíme.
Podáváme s vařenou rýží.