Králičí hřbet prošpikovaný slaninou, pečený doměkka na zelenině, podlitý vínem.
Ingredience:
600 g | králičího hřbetu bez kosti |
200 g | anglické slaniny |
100 g | sterilovaných žampionů |
100 g | mraženého hrášku |
300 ml | bílého vína |
1/2 lžičky | nasekaného tymiánu |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | kečupu |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
2 ks | bobkového listu |
1 ks | mrkve |
1 ks | pórku |
1/4 ks | malého květáku |
špetka mletého pepře | |
špetka mleté papriky | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný hřbet nakrájíme na kusy, prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou a potom maso obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky
2. Králíka zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pekáčku, vyndáme ho, do pekáčku dáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev, oloupaný na plátky nakrájený česnek, vše krátce orestujeme, přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek, na kolečka nakrájený pórek, okapané žampiony, kečup a promícháme
3. Na zeleninu položíme porce králíka, posypeme ho špetkou pepře, nasekaným tymiánem, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, trochou vody, osolíme a pečeme při 190 °C doměkka (asi 35 – 40 minut).
Podáváme s vařenými bramborami.