REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík pečený na zelí, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaný králík upečený po porcích na moravském zelí, servírovaný s domácími bramborovými knedlíky.


Ingredience:
1 ksnaporcovaného králíka
2 ksbalíčky kysaného zelí
1 ksvětší cibule
120 gslaniny
2 lžícehladké mouky
1 lžícetuku
mletý pepř
cukr
sůl
Na bramborový knedlík:
500 gden předem ve slupce uvařených brambor
250 gdětské krupičky
1 ksvejce
voda
sůl
hrubá mouka dle potřeby
mírně osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Králíka prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odpočinout
  2. Zelí vyklopíme do hrnce, přidáme trochu vody, dáme na zdroj tepla, krátce dusíme pod pokličkou, pak zelí zahustíme jíškou připravenou z mouky, kostiček zbylé slaniny a orestované cibule, dochutíme solí a cukrem, promícháme
  3. Zelí přendáme do pekáčku vymazaného sádlem, na zelí poklademe prošpikované, okořenéněné a osolené porce králíka, mírně podlijeme vodou
  4. Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu zaklopené, pak pekáč odklopíme a maso dopečeme doměkka, pěkně na barvu.

Příprava bramborových knedlíků:

  1. Den předem brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a prolisujeme
  2. Druhý den do brambor zapracujeme dětskou krupičku, sůl, vejce a vytvarujeme dva válečky
  3. Dáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut
  4. Po zavaření knedlíky opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu
  5. Uvařené knedlíky vyndáme a nakrájíme na plátky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy