REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík naložený přes noc v marinádě spolu s rozmarýnem, jednotlivé porce opečené na oleji a podušené ve vývaru doměkka.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksporcí králíka
4 ksstroužků česneku
4 lžíceoleje
mletý pepř
rozmarýn
vývar
sůl

Postup:

1. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem
2. Porce králíka vykostíme, stočíme do válečků, pevně omotáme bílou nití, potřeme rozmarýnovou směsí, pokapeme trochou oleje a necháme proležet pod pokličkou přes noc
3. Před přípravou z masa odstraníme rozmarýnovou směs, maso lehce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji
4. Nakonec maso opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rozmarýnovou směs a dusíme pod pokličkou doměkka.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže nebo různě upravené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy