REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na řecký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka podušené doměkka spolu s cibulkou, česnekem, bylinkami, rajčatovým protlakem, vínem a olivami.


Ingredience:
1500 gkrálíka
100 grajčatového protlaku
100 gcibulky nebo šalotky
75 gmásla
50 gzelených oliv bez pecek
50 gčerných oliv bez pecek
250 mlčerveného vína
2 lžičkyrozmarýnu
2 lžičkytymiánu
1 lžičkaoregana
4 ksstroužků česneku
špetka cukru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Králíka dobře očistíme, opláchneme, osušíme, rozdělíme na čtyři porce, které ze všech stran osolíme a opepříme
2. V kastrolku na rozehřátém másle zvolna porce králíka ze všech stran dozlatova opečeme, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme ještě 5 minut za občasného obracení masa a dáváme pozor, aby se cibulka nespálila
3. Opečené porce masa posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem, oreganem, tymiánem, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, zalijeme protlakem, podlijeme vínem a podle potřeby i teplou vodu, přiklopíme pokličkou a za občasného obracení a podlévání vodou dusíme doměkka 4. Před koncem dušení přidáme pokrájené olivy a omáčku dochutíme solí, pepřem a trochou cukru.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy