REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované maso z králíka, ze všech stran opečené a pak podušené spolu se zeleninou.


Ingredience:
Rozpis pro 6 osob:
1 kskrálíka (asi 1200 g)
1 kspetržele
2 kscibule
3 ksmrkve
80 gmásla
50 ghladké mouky
600 mldrůbežího vývaru (z bujonové kostky)
300 mlčerveného vína
2 lžícepikantní hořčice
1 lžícerajského protlaku
mletý bílý pepř
čerstvý tymián na ozdobení

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
2. Mrkve s petrželí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky
3. Králíka očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
4. Ve větším hrnci zpěníme na rozehřátém másle nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a vše krátce orestujeme
5. Vložíme porce králíka a ze všech stran je opečeme
6. Do takto připraveného základu vmícháme pikantní hořčici a rajský protlak
7. Osmahneme, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, červeným vínem a maso dusíme doměkka
8. Měkkého králíka vyndáme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a lehce ji opražíme, za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a omáčku krátce povaříme
9. Nakonec dáme zpět do omáčky maso a už jen prohřejeme (omáčku necedíme)
10. Králíka rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a ozdobíme tymiánem.

Doporučení:

Příloha: Pečené brambory nebo vařená rýže.

Poznámka:

Nasolené porce králíka můžeme ještě před orestováním obalit v hladké mouce. Ta pak pustí i do šťávy, takže ji později nemusíme zahušťovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy