Marinovaná králičí stehna dušená na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
4 ks | králičích stehen |
5 ks | kuliček pepře |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
3 lžíce | hladké mouky |
3 lžíce | oleje |
1 ks | svazku rozmarýnu |
1 ks | svazku tymiánu |
1 ks | svazku bobkového listu |
1/2 sklenice | džusu z granátového jablka |
1/2 sklenice | červeného vína |
větší hrst černých oliv | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 sklenice | červeného vína |
2 lžičky | medu |
3 ks | větviček rozmarýnu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme med, větvičky rozmarýnu, přilijeme červené víno, osolíme, opepříme, dobře promícháme, vložíme očištěná králičí stehna a necháme 6 hodin marinovat
2. Marinované maso osušíme, obalíme v hladké mouce, v hrnci na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, svazky bylin, kuličky pepře, vše promícháme a dalších pět minut ještě opékáme
3. Pak vše podlijeme červeným vínem, třemi skleničkami vody, džusem, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka (asi 1 hodinu), omáčka by měla zhoustnout a před koncem vaření přidáme černé olivy.