REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na černých olivách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná králičí stehna dušená na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
5 kskuliček pepře
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
3 lžícehladké mouky
3 lžíceoleje
1 kssvazku rozmarýnu
1 kssvazku tymiánu
1 kssvazku bobkového listu
1/2 sklenicedžusu z granátového jablka
1/2 sklenicečerveného vína
větší hrst černých oliv
mletý pepř
voda
sůl
Na marinádu:
1 sklenicečerveného vína
2 lžičkymedu
3 ksvětviček rozmarýnu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme med, větvičky rozmarýnu, přilijeme červené víno, osolíme, opepříme, dobře promícháme, vložíme očištěná králičí stehna a necháme 6 hodin marinovat
2. Marinované maso osušíme, obalíme v hladké mouce, v hrnci na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, svazky bylin, kuličky pepře, vše promícháme a dalších pět minut ještě opékáme
3. Pak vše podlijeme červeným vínem, třemi skleničkami vody, džusem, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka (asi 1 hodinu), omáčka by měla zhoustnout a před koncem vaření přidáme černé olivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy