Porce králíka upečené doměkka v remosce na cibulce, základ ochucený mletou paprikou, pod dopečení zahuštěný moukou rozmíchanou v mléce.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
1/4 l | mléka |
mletá sladká i pálivá paprika | |
hladká mouka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme, odblaníme a osolíme
2. V remosce na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme, zalijeme trochou vody a uvedeme do varu
3, Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka za občasného podlévání vodou
4. Pak přilijeme v mléce rozmíchanou hladkou mouku, promícháme, dochutíme solí a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s dušenou rýží nebo noky.