REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík dušený s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené maso z králíka se zeleninou.


Ingredience:
Recept na 6 porcí:
1 kspřední (zadní) půlky králíka
1 ksbobkového listu
6 kszrnek celého pepře
60 gmásla
40 gcibule
1 lžíceocta
trochu tymiánu
zelená petržel
vývar
křen
sůl

Postup:

1. Maso rozdělíme na porce a osolíme
2. V kastrole na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso, pepř, bobkový list, tymián, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem udusíme doměkka (to trvá asi 1 až 1 1/
4 hodiny)
3. Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, procezenou šťávou z dušeného králíka je přelijeme a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory polité rozpuštěným máslem a sypané jemně nasekanou petrželí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy