REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík dušený na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené porce odblaněného králíka podušené na zeleninovém základě.


Ingredience:
1 ksmenšího králíka
1 ksmenší cibule
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
150 gslaniny
150 gmásla
15 gsladké papriky
1/8 lsmetany
1/2 lžičkyzázvoru
trochu hladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky slaniny a všechno zaprášíme sladkou paprikou
2. Osolené porce odblaněného králičího masa vložíme na zeleninu a cca 30 minut dusíme za stálého podlévání horkou vodou
3. Přidáme zázvor a dusíme doměkka
4. Hotové maso vyjmeme, šťávu přikyselíme a propasírujeme přes sítko s malými oky
5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, v níž jsme rozkverlali trošku hladké mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy