REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík cibulář

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný králík opečený zprudka na cibulce, podušený ve vývaru z králičí hlavy a drobů, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku.


Ingredience:
1 ksvětšího králíka
1 ksbobkový list
300 gcibule
100 gslaniny
1 lžičkakuliček celého pepře
špetka tymiánu
voda
olej
sůl

Postup:

1. Králičí hlavu odřízneme, špičatým nožem z ní vykrojíme oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku
2. Játra opečeme na oleji, hotová nakrájíme na plátky a později přidáme k hotovému králičímu masu
3. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, na ni vložíme očištěné, vyprané a osušené porce králíka, osolíme je a ze všech stran opečeme
4. Přidáme bobkový list, tymián a pepř, podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme doměkka za občasného přilévání horkého vývaru
5. Měkké maso přendáme do jiné nádoby, šťávu propasírujeme, aby dřeň z cibule přešla do šťávy a maso se šťávou ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy