REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí stehna se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna prošpikovaná mrkví, česnekem a celerem, podušená spolu se zeleninou, dochucená bílým vínem a hořčicí, servírovaná s podušeným špenátem.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
4 ksstroužků česneku
2 ksmenší petržele
2 ksmrkve
2 ksbobkových listů
1 ksčervené cibule
1 kssvazku čerstvého tymiánu
200 mlsuchého bílého vína
150 gřapíkatého celeru
2 lžíceoleje
1 lžícehořčice
mletý pepř
voda
sůl
Na špenát:
1 lžíceoleje
400 gmražených špenátových listů
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, oloupané stroužky česneku na plátky, veškerou zeleninu očistíme a část mrkve s celerem nakrájíme na klínky a zbytek spolu s petrželí na kostičky
2. Očištěná stehna omyjeme, osušíme, špičkou ostrého nože uděláme do každého zářezy, do kterých pak zasuneme klínky mrkve, celeru a plátky česneku, osolíme, opepříme
3. V kastrolu na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách našpikovaná stehna, přisypeme zbylou nakrájenou zeleninu s cibulí, orestujeme ji, poté přidáme hořčici, suché bílé víno, bobkové listy a pod pokličkou na mírném ohni zvolna dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vodou a ke konci dušení přidáme rozemnuté lístečky tymiánu
4. Mezitím špenát vložíme do sítka, propláchneme ho teplou vodou, vymačkáme přebytečnou tekutinu a překrájíme ho
5. Oloupanou cibuli se stroužky česneku nasekáme na drobno, orestujeme v kastrůlku na rozehřátém oleji, přidáme špenát asi 5 minut podusíme, dochutíme solí i pepřem a podáváme ho k připraveným stehnům s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy